Infrarood verwarming woonkamer

Warmteshop Malle

Infrarood verwarming voor de woonkamer kopen bij Warmteshop Malle

In de huidige tijd is infraroodverwarming de ideale keuze voor het behaaglijk verwarmen van je leefruimte met infrarode golven. De essentie hiervan ligt in het direct verwarmen van voorwerpen, zonder eerst de lucht te verwarmen, waardoor je snel een behaaglijke warmte ervaart in je huis.

In tegenstelling tot klassieke elektrische kachels, die zich richten op het verwarmen van lucht, leggen infraroodpanelen de nadruk op het direct verwarmen van mensen en objecten in de kamer. Dit zorgt voor een gelijkmatige en consistente warmteverdeling, wat het leefcomfort verbetert en energie bespaart.

De infraroodpanelen van Warmteshop Malle zijn verkrijgbaar in diverse stijlen en varianten. Sommige zijn speciaal ontworpen voor het verwarmen van mensen, terwijl anderen zich richten op objecten of de gehele ruimte. Ze zijn er in verschillende afmetingen, geschikt voor zowel compacte als uitgestrekte ruimtes.

Het is van belang om de specificaties van de kamer en de gewenste warmte-intensiteit in ogenschouw te nemen om het ideale paneel te selecteren. Kies een paneel van hoge kwaliteit voor de beste resultaten. Kom langs in Malle voor deskundig advies over infraroodverwarming voor jouw huis.

Gratis offerte

nu aanvragen

Showroom

bezoeken

Infrarood verwarming: de ultieme keuze voor nieuwbouw in Malle en omgeving

Voor nieuwe woon- en zakelijke projecten in Malle en omgeving  vormt infraroodverwarming een topkeuze. Of je nu denkt aan een vrijstaande woning of een appartement, infraroodverwarming implementeren in een nieuwbouwproject staat voor toekomstgerichtheid en kostenbesparing.

Een succesvol nieuwbouwconcept draait om een doordacht ontwerp. Daarbij zijn aspecten als zonligging belangrijk om maximaal gebruik te maken van natuurlijke lichtinval. Andere factoren zoals isolatie-efficiëntie en het benutten van zonne-energie zijn cruciaal voor het reduceren van de verwarmingskosten.

Buiten het focussen op groene bouwtechnieken is het ook belangrijk te kiezen voor energiezuinige apparatuur, zoals elektrische boilers en uiteraard infrarood verwarming. Warmteshop Malle ziet infraroodverwarming als een ideale oplossing voor nieuwbouw. Gezien de geavanceerde isolatie van moderne gebouwen, is slechts een minimale energie-input vereist voor een comfortabel woonklimaat.

Kostenoverzicht warmtepomp, infrarood verwarming en gaskachel bij Warmteshop Malle

Bij het plannen van een nieuwe woning in Malle ontstaat de vraag welk type verwarming de juiste keuze is. Gezien de nadruk op duurzaamheid en energiebesparing wordt steeds vaker gekozen voor gasloze alternatieven. Hierbij een overzicht van de kosten tussen een warmtepomp, infrarood verwarming en een gaskachel.

Kiezen voor een warmtepomp of gasverwarming betekent vaak ook een aparte stookruimte, alsmede de installatie van buizen en radiatoren. De kosten voor een stookruimte worden geschat op ongeveer 15.000 euro, met nog eens zo’n 3.000 euro voor buizen en radiatoren. Houd rekening met bijkomende installatie- en onderhoudskosten.

De jaarlijkse onderhoudskosten voor een gaskachel zijn ongeveer 180 euro, aangevuld met 70 euro voor het schoorsteenonderhoud en 40 euro aan stroomkosten voor de pomp. Voor een warmtepomp bedragen de jaarlijkse onderhoudskosten ongeveer 150 euro en de stroomkosten ongeveer 40 euro.

Wat het infrarood verwarmingssysteem van Warmteshop Malle zo bijzonder maakt, zijn de afwezige periodieke onderhoudskosten. Er zijn geen buizen of schoorsteenonderhoud nodig, en de efficiëntie ervan zorgt op de lange termijn voor aanzienlijke besparingen, met name in nieuwe woningen.

Gasvrij wonen in Malle en omgeving

Plan je een nieuwe woning in de regio Malle en wil je volledig onafhankelijk zijn van gas? Dit is mogelijk in energie-efficiënte, nul-energie of passieve huizen. Daarbij dien je keuzes te maken voor verwarming, warm water en koken.

Qua koken kan een elektrische inductiekookplaat een goede keuze zijn. Voor duurzame verwarming kun je overwegen om te kiezen voor de infrarood verwarming van Warmteshop Malle. Hoewel deze geen warm water produceert zoals een CV-ketel, kan een eco-boiler een passend alternatief zijn.

Een hoogwaardige elektrische boiler verwarmt water wekelijks tot 70°C om legionellabacteriën tegen te gaan. Met een eco-boiler kun je bovendien tot 40% besparen op je stroomrekening.

Een aantrekkelijke optie is om infrarood verwarming te combineren met een lucht-waterpomp voor vloerverwarming. Deze pomp benut de energie uit de buitenlucht voor zowel verwarming als warmwatervoorziening. Door zonnepanelen te integreren, kun je je maandelijkse stroomkosten verder verlagen.

Vraag direct een gratis offerte op

Vul het onderstaande formulier in voor een vrijblijvende offerte