FAQ

Warmteshop Malle

Bespaar tot 70% met infrarood verwarming? Veelgestelde vragen bij Warmteshop Malle

Uit onderzoek van de Technische Universiteit van Kaiserslautern blijkt dat infraroodpanelen een besparingspotentieel van wel 70% kunnen realiseren. Deze indrukwekkende cijfers worden ook bevestigd door feedback van onze klanten. Toch is het belangrijk om zulke claims met een gezonde dosis scepsis te benaderen, aangezien forse besparingen in enkele gevallen ten koste kunnen gaan van het warmtecomfort.

Deze mogelijke besparingen zijn te danken aan een combinatie van verschillende elementen. Een cruciale factor is de efficiëntie waarmee deze panelen het warmtegevoel in ons lichaam beïnvloeden. Ook het specifieke infraroodspectrum en het verminderde warmteverlies, vooral bij ruimtes met suboptimale isolatie, spelen hierin een rol.

Een realistische inschatting toont een energiebesparing van rond de 30% aan, zonder in te boeten op comfort. Een bijkomende troef van infraroodpanelen is de mogelijkheid om de kamertemperatuur met 2 graden te verminderen zonder comfortverlies, waardoor de energie-efficiëntie van de infrarood verwarming van Warmteshop Malle toeneemt.

Gratis offerte

nu aanvragen

Showroom

bezoeken

Hoe functioneren infraroodpanelen?

Installeer, plug in, en voel de warmte! Ondanks dat infraroodpanelen elektrisch zijn, functioneren ze niet als standaard kachels. Ze nabootsen de grootste natuurlijke warmtebron op aarde: de zon. Ze verwarmen niet zozeer de lucht, maar richten zich direct op mensen en voorwerpen in de ruimte.

Naast directe warmtestraling geven deze panelen ook indirecte warmte af die wordt gereflecteerd door objecten in de kamer. Hierdoor wordt een omvattend en gelijkmatig warmtegevoel gecreëerd, waardoor je vanuit elke hoek van de ruimte warmte voelt.

Een andere plus is dat de panelen vocht uit muren kunnen trekken zonder de luchtkwaliteit te verminderen, wat resulteert in een prettiger ademhalingsklimaat. De infrarood verwarming van Warmteshop Malle is zo een perfecte oplossing voor diverse omgevingen.

Kan ik mijn gehele woning met infraroodverwarming van Warmteshop Malle verwarmen?

jouw verwarmingsbehoeften te maken. Ons team bij Warmteshop Malle staat klaar om je daarbij te ondersteunen.

Daarnaast zijn de initiële kosten voor infraroodverwarming doorgaans lager vergeleken met andere verwarmingssystemen. Ook de montage is eenvoudig en netjes, zonder dat er leidingen nodig zijn.

Voor meer specifieke informatie kun je altijd terecht bij ons deskundige team van Warmteshop Malle.

Waarom hebben de infraroodpanelen van Warmteshop Malle een iets hogere prijs?

Elk infrarood paneel dat wij aanbieden is met aandacht en vakmanschap vervaardigd in Duitsland. We kiezen zorgvuldig de beste materialen uit, specifiek ontworpen voor onze infraroodverwarming.

Elk product ondergaat een strenge kwaliteitscheck voordat het ons magazijn verlaat. We zoeken niet naar de goedkoopste oplossing, maar naar de beste kwaliteit. Daarom bieden wij met vertrouwen een volledige 5-jarige garantie op onze Welltherm infraroodpanelen.

Hoewel sommige concurrenten garanties bieden van 10 tot 15 jaar, blijkt vaak dat de garantie op de elektronische onderdelen, die meestal als eerste slijten, slechts 2 jaar is. Bij Warmteshop Malle profiteer je niet enkel van deskundig en op maat gemaakt advies, maar ook van een toegewijde klantenservice.

We zetten ons volledig in, ook na je aankoop. Ons doel is dat elke klant gelukkig is en kan genieten van behaaglijke warmte, terwijl er tegelijkertijd bespaard wordt op de energiekosten.

Bij de keuze voor een verwarmingssysteem moet je niet enkel naar de aanschafkosten kijken, maar ook naar onderhoud, service en energieverbruik. De infraroodpanelen van Warmteshop Malle zijn extreem efficiënt en de investering verdient zichzelf terug op de langere termijn. Jouw tevredenheid staat bij ons hoog in het vaandel en we waarderen iedere positieve feedback.

Welke extra uitgaven zijn er verbonden aan infraroodverwarming?

Bij vele verwarmingssystemen kunnen onverwachte kosten de kop opsteken, zowel initieel als voor onderhoud. Met de infraroodverwarming van Warmteshop Malle heb je deze zorgen niet.

De infraroodoplossing van Warmteshop Malle staat voor kostenefficiëntie. Voor een ruimte van 20m² met een verwarmingsbehoefte van 66,5 kWh/m²/jaar, volstaat een infraroodpaneel van 1250 watt. Er zijn weliswaar variabelen zoals de isolatiewaarde van de woning en persoonlijke stookgewoonten.

Het correct instellen van de thermostaat kan leiden tot verdere kostenbesparing. De geproduceerde warmte zorgt direct voor een behaaglijke ruimtetemperatuur zonder oplopende temperatuurverschillen, waardoor er geen warmteconcentratie onder het plafond ontstaat.

Het is optimaal om een infraroodpaneel van Warmteshop Malle te combineren met zonnepanelen. Hierdoor verlaag je jouw afhankelijkheid van wisselende stroomtarieven. We raden klanten aan te denken aan kwalitatieve isolatie en zonne-energie.

Onze prijslijsten bieden inzicht in recente projecten, waardoor je een duidelijk beeld krijgt van de kosten, benodigde materialen en energievereisten.

Wat is het verschil tussen een infrarood straler en een infrarood paneel bij Warmteshop Malle?

Een infrarood straler, die een roodachtige gloed afgeeft, maakt gebruik van kortegolf-infrarood (infrarood A) en valt gedeeltelijk binnen het zichtbare lichtspectrum. De infrarood panelen van Warmteshop Malle daarentegen worden ‘dark emitters’ genoemd.

Ze zenden lange golf infraroodstralen (infrarood C) uit die de huid binnendringen. Deze panelen zorgen voor een aangename verwarming van zowel personen als de ruimte.

Daarom zijn ze perfect voor het verwarmen van interieurs en dragen ze bij aan een gezellige ambiance. Infraroodstralers worden voornamelijk buitenshuis gebruikt, zoals op terrassen, vanwege hun intense warmte en potentiële risico’s bij direct contact.

Zijn de infrarood panelen van Warmteshop Malle kindvriendelijk?

Veiligheid is van het grootste belang bij producten die binnen handbereik van kinderen kunnen komen. De infrarood panelen van Welltherm en Ecaros, te koop bij Warmteshop Malle, zijn gemaakt om aan de muur te bevestigen, zelfs waar kinderen bij kunnen, en voldoen daarom aan strenge veiligheidseisen.

Het voornaamste risico bij verwarmingselementen is verbranding. De panelen van Welltherm en Ecaros zijn TÜV-gecertificeerd en hebben een maximale oppervlaktetemperatuur van 115°C, wat verbrandingsrisico’s minimaliseert.

Verder zijn de randen van deze panelen rond en glad afgewerkt, zodat er geen risico is op snijwonden door scherpe randen.

De infrarood panelen van Welltherm en Ecaros bevatten geen schadelijke bestanddelen zoals bepaalde plastics of elektromagnetische emissies. Ze zorgen voor een gezonde leefomgeving, wat ten goede komt aan het welzijn van jouw familie.

Vraag direct een gratis offerte op

Vul het onderstaande formulier in voor een vrijblijvende offerte